Argentyna Zezwolenie na pracę

Praca w Argentynie wymagać więcej niż pozwolenie na pracę i po prostu Argentyna oczywiste Argentyna list motywacyjny i Argentyna CV pisanie i tłumaczenie - wymagają starannego przygotowania. Będziesz mieć do czynienia z problemami, które z całą pewnością nawet nie przekraczają swój umysł, gdy zainteresował się pracować w Argentynie.

Nie bierz zbyt lekko wpływ pozwolenie na pracę Argentyna może mieć na końcowy rezultat swojej przygodzie! Na przykład, można doświadczyć nieznanych przepisów imigracyjnych i praktyk, dziwnych procedur aplikacyjnych pracy, dziwaczne trendy wybór pracy i dziwne kultury zarządzania.

Większość wizyt Argentyna są bezproblemowe, ale powinieneś zdawać sobie sprawę z ryzyka masowych ataków terrorystycznych, które mogą być skierowane przeciwko celom cywilnym, w tym miejsc odwiedzanych przez emigrantów i zagranicznych podróżnych, takich jak restauracje, hotele, kluby i sklepy. W ostatnich latach władze argentyńskie przeprowadziły szereg dochodzeń i operacji przeciwko sieciom terrorystycznym.
Należy zachować wysoki poziom świadomości bezpieczeństwa i monitorowania lokalnych programów informacyjnych i wiadomości konsularnych. Wykonywanie lokalnych kontakty szybko i poszukujących wsparcia ze strony innych emigrantów znacznie zwiększyć komfort i bezpieczeństwo
.

Paszport i pozwolenie na pracę Argentyna

Paszport

Aby wprowadzić Argentyna, ważny paszport jest wymagany przez wszystkich obywateli. Paszport musi być ważny przez co najmniej sześć miesięcy poza datę wyjazdu z Argentyny i musi mieć nie mniej niż jednego wolnego stronie niezbędnych pieczątek dniu przyjazdu i wyjazdu.

Argentyna Zezwolenie na pracę

Ubieganie się o wizę może trwać nawet Argentyny kilka miesięcy. Argentyna jest krajem biurokratyczny. Zalecamy rozpoczęciem przygotowania trochę czasu z góry. Wnioski o pracą lub nauką wiz muszą być inicjowane przez pracodawcę lub na uczelni w Argentynie i mogą trwać długo, aby być przetwarzane. Spodziewaj się duże opóźnienie z władzami w Argentynie.

Ze względu na złożoność przepisów imigracyjnych w Argentynie i częste zmiany, trudno jest zapewnić pełnej informacji dla każdej sytuacji. Podręcznik ten będzie Ci zacząć.

Argentyna ma ani ograniczeń ani kwot zatrudniania cudzoziemców, o ile spełniają one przepisy imigracyjne, co oznacza, że ​​muszą mieć ważne pozwolenie na pobyt.

Wizy turystyczne wydawane na wejściu są ważne dla 90 dni. Mogą być przedłużony tylko raz na kolejne dni 90 w cenie AR $ 100. Dowód dalszej podróży lub powrót biletu może być konieczne - czasami przed wejściem na pokład samolotu.

W grudniu 28, 2012, przed przyjazdem w Argentynie, Wielkiej Brytanii, Australii, Kanady i Stanów Zjednoczonych podróżujący musi zapłacić (w zależności od narodowości do 150 $) opłatę wzajemności kartą kredytową on-line za pośrednictwem strony internetowej Provincia Pagos. Ci, którzy płacą w Internecie będzie musiał wydrukować paragon i przedstawić go do Argentyny urzędnika imigracyjnego w momencie wejścia. Opłata jest ważna przez okres dziesięciu lat od daty płatności i wielu wpisów.

Musisz złożyć podanie o pozwolenie na pobyt, jeśli chcesz pracować (płatnego lub bezpłatnego) w Argentynie. Praktyki są uważane za pracę jest wymagane w związku z tym zezwolenie na pracę / wiza.

Kiedy jesteś w Argentynie, to najbardziej skuteczna metoda znalezienia pracy jest chodzić i prosić. Jednak większość pracodawców Argentyna, którzy podlegają wysokie grzywny, jeżeli zatrudniają nielegalnie, nie oferuje pracę dla cudzoziemca, który nie posiada ważnego zezwolenia na pracę Argentyna.

Tymczasowe miejsca pracy, jak w pracy w modnym barze lub restauracji oraz jakąkolwiek pracą "na czarno", nie będzie kwalifikować się do uzyskania zezwolenia na pracę. Ponadto, takie nieoficjalne zatrudnienie może często prowadzić do wyzysk pracowników. Jeśli zostaniesz przyłapany, możesz zostać uderzony ogromnych grzywny lub nawet wyrzucony z kraju.

Kiedy jesteś w Argentynie podjąć następujące kroki w celu uzyskania wizy Argentyna pracy:

Aby ubiegać się o pozwolenie na pracę / wizy trzeba:

  • Ważny paszport z minimum ważności półtora roku po wizę wydaje (z ważną turystyczną wizę wjazdową),
  • Argentyna Karny Sprawdzenia z Registro Nacional de Reincidencia dla 80 pesos,
  • Strona główna Kraj Tło Karnego Sprawdź, tłumaczone na język hiszpański przez tłumacza przysięgłego,
  • Weryfikacja zamieszkania w Argentynie (Certyfikat de domicilio) z lokalnego posterunku policji w 10 pesos,
  • Dwa Kolor Zdjęcia paszportowe (4x4; białe lub jasne niebieskie tło; ¾ profil po prawej stronie),
  • Akt urodzenia, tłumaczone na język hiszpański przez tłumacza przysięgłego,
  • Umowa o pracę z przyszłym pracodawcą w Argentynie. To jest podpisany list gdzie przyszły pracodawca mówi, że on / ona zamierza zatrudnić co najmniej jednego roku. To musi być podpisane i poświadczone notarialnie.
  • 600 pesos (około 200 euro) za koszty wizowego pracy.

1. Odwiedź urzędu imigracyjnego:

  • Umów się na wizytę online z Dirección Nacional de Migraciones online lub zadzwoń do 0800-666-0055.
  • Zabierz ze sobą wszystkie dokumenty wymienione powyżej. Po zaakceptowaniu, podpisane i opieczętowane trzeba uiścić opłatę. Następnie otrzymasz "Residencia Precaria", który jest Praca tymczasowa wiza ważna przez 30 dni. Ten Praca tymczasowa Visa pozwala oficjalnie rozpocząć pracę dla swojego pracodawcy przed otrzymaniem rzeczywista praca Visa.

2. Oficjalnie rozpoczęcie pracy:

  • Weź pracy tymczasowej wizy do pracodawcy, więc firma może oficjalnie zatrudnić.
  • Firma może być zarejestrowany z AFIP (Administración Federal de Ingresos Públicos), tak aby uzyskać Cuil (oficjalny numer pracę podobną do wielu społecznego bezpieczeństwa w USA i National Insurance Number w Wielkiej Brytanii lub numeru SIN w Kanadzie).

3. Drugi Urząd Imigracyjny Odwiedź:

  • Po oficjalnie rozpocząć pracę dla swojego pracodawcy i otrzymał AFIP (Administración Federal de Ingresos públicos), należy zwrócić się do Urzędu Imigracyjnego i przedstawić swoje oficjalne dokumenty z AFIP. Wtedy będzie można swoją oficjalną wizę pracy ważny przez rok!
  • Work Visa nie jest pieczęć w paszporcie, ale kilka stron zszywane razem. Niestety, trzeba trzymać je razem z paszportem w dowolnym momencie wejść lub wyjść z kraju i zapewnić im bezpieczeństwo!

Skontaktuj się z Ambasada Argentyny w swoim kraju do dalszych informacji na temat pozwolenia na pracę Argentyna

Inne Informacje Argentyna Zezwolenie na pracę

Jeżeli twój Argentyna poszukiwanie pracy i zastosowanie dla wiza Argentyna i pracę Argentyna były udane należy zacząć przygotowania do Argentyna rozmowa kwalifikacyjna.

Nie zapomnij spojrzeć na Argentyna dress code bo jak się ubierasz to jeden z najważniejszych atrybutów w zatrudnienie.
Sprawdź wskazówek kwalifikacyjnej Co robić i zakazówI dowiedzieć się, dlaczego ludzie są Nie zatrudniony na dostępnych miejsc pracy.

Ponadto, w sprawie międzynarodowego Informacje, poszukiwania pracy, wiza, pozwolenie na pracę, list motywacyjny, CV i CV, rozmowa o pracę i dress code strony znajdziesz wiele przydatnych wskazówek dla osób poszukujących pracy za granicą.

Powodzenia z twoim Pozwolenie na pracę Argentyna.