Brazylia Visa

Poszukiwanie pracy w Brazylii żądać więcej niż Brazylia wniosku wizowego i po prostu oczywiste Brazylia list motywacyjny i Brazylia CV pisanie i tłumaczenie - wymaga starannego przygotowania. Będziesz mieć do czynienia z problemami, które z całą pewnością nawet nie przekraczają swój umysł, gdy zainteresował się Brazylia pracy.

Nie bierz zbyt lekko wpływ wiza Brazylia może mieć na swojej przygodzie! Na przykład, można doświadczyć nieznanych przepisów imigracyjnych i praktyk, dziwne procedur aplikacyjnych pracy, dziwaczne trendy wyboru pracy i dziwne kultury zarządzania.

Większość wizyt Brazylia są bezproblemowe, ale powinieneś zdawać sobie sprawę z ryzyka masowych ataków terrorystycznych, które mogą być skierowane przeciwko celom cywilnym, w tym miejsc odwiedzanych przez emigrantów i zagranicznych podróżnych, takich jak restauracje, hotele, kluby i sklepy. W ostatnich latach władze brazylijskie przeprowadziły szereg dochodzeń i operacji przeciwko sieciom terrorystycznym.
Należy zachować wysoki poziom świadomości bezpieczeństwa i monitorowania lokalnych programów informacyjnych i wiadomości konsularnych. Wykonywanie lokalnych kontakty szybko i poszukujących wsparcia ze strony innych emigrantów znacznie zwiększyć komfort i bezpieczeństwo
.

Paszport i Brazylia Visa

Paszport

Aby wejść do Brazylii, ważny paszport jest wymagany dla wszystkich obywateli. Paszport musi być ważny przez co najmniej sześć miesięcy poza dniem wyjazdu z Brazylii i muszą mieć nie mniej niż jednego wolnego stronie niezbędnych pieczęci dniu przyjazdu i wyjazdu.

Brazylia Visa

Ubieganie się o wizę Brazylia może zająć dużo czasu. W związku z tym, zaleca się również rozpoczęciem przygotowania z wyprzedzeniem.

Jeśli podróżujesz do Brazylii jako turysta, możesz nie wymagać wizy na okres do 90 dni. Kraje, które nie wymagają wizy to większość Unii Europejskiej i Ameryki Łacińskiej. Kraje takie jak USA, Kanada, Australia i Meksyk wymagają jednak wizy w dowolnym celu.

Będziesz musiał uiścić opłatę, która będzie się różnić od kraju do kraju. Koszt wizy turystyczny zależy od narodowości i są w niektórych przypadkach oparte na wzajemności. Będziesz musiał uiścić opłatę, która będzie się różnić od kraju do kraju. Kosztuje wiza turystyczna $ 68.75 dla obywateli Australii, $ 106.25 dla obywateli Kanady i obywateli USA zapłacić $ 200.00.

Wizy turystyczne i tranzytowe są na ogół łatwe do zdobycia. Wszystkie pozostałe wizy, które są czasowe lub stałe, różnią się znacznie w ich trwania i wymagań, i wymagają dużo papierkowej roboty i cierpliwości.

Należy uzyskać wizę w swoją brazylijską góry od brazylijskiej ambasadzie lub konsulacie najbliżej twojego miejsca zamieszkania. Wizy nie można uzyskać na lotnisku lub w porcie wejścia. Nie ma "wizy lotniskowe" i władze imigracyjne odmówi wejścia do Brazylii, aby ktoś nie posiadający ważną wizę.

Jeśli potrzebujesz wizy do Brazylii, wykonaj następujące kroki:

  1. Konsulat Brazylii wymaga internetowego formularza wniosku wizowego. Musisz wypełnić aplikację online.
  2. Wydrukować, wypełnić i podpisać ten jednostronicowy formularz wizowy "potwierdzenie odbioru".
  3. Zbierz dokumenty wymagane dla danego typu wizy, które się ubiegamy.
    1. Oryginalny paszport
    2. Visa potwierdzenia doręczenia formularza
    3. Jednym z ostatnich 2x2 "Rozmiar zdjęcia:
      1. Zdjęcie czołowej, podjęte przeciwko zwykłego off-białym lub białym tle.
      2. Tylko profesjonalnie zrobione zdjęcia są akceptowane. Zeskanowane obrazy nie są akceptowane.
      3. To nie musi być podpisana na odwrocie.
      4. Proszę przykleić zdjęcie do formularza wniosku obejmującego pole pomiędzy kodami kreskowymi. Nie zszyć i nie używać taśmy.
      5. Zdjęcia nie starsze niż 6 miesięcy.
    4. List od siebie - Podpisano list wyjaśniający swój plan podróży, kiedy będzie przybywać i opuszczenia Brazylii, cel podróży.
    5. Dowód funduszy na pokrycie wydatków w Brazylii, niezależnie od czasu trwania planowanego pobytu:
      1. Oficjalne pismo z firmy, w której pracujesz, określający nazwę i potwierdzając swoją aktualną pozycję wraz z najnowszą paystub (jeśli dotyczy). Dołącz kopię umowy o pracę, jeśli to możliwe.
      2. I jeden z następujących:
        1. Kserokopię aktualnego wyciągu bankowego, w imieniu posiadacza rachunku lub
        2. Kopię najnowszej zawiadomienia o decyzji podatkowej.
  4. Prześlij swój pakiet aplikacji do ambasady brazylijskiej lub konsulacie najbliższego miejscu zamieszkania (za pośrednictwem poczty, osoby trzeciej lub osobiście).

Wiza turystyczna jest ważna zwykle 90 dni od daty wystawienia, choć jest to w gestii urzędników imigracyjnych z brazylijskich. Wizy turystyczne mogą być wykorzystywane do wielu wpisów w całym okresie ważności. Raz w Brazylii, będzie można przedłużyć swój pobyt o kolejny okres 90 dni, pod warunkiem, że złożyć wniosek przynajmniej na dwa tygodnie przed wygaśnięciem wizy.

Praca bez wizy odpowiedniej wizy lub przekroczenia dozwolonego okresu jest nielegalne; jeśli złapany, może podlegać karze pozbawienia wolności, grzywny i / lub deportacji. Możesz być także zakazem ponownego wjazdu do tego kraju.

Pamiętaj, że podczas gdy w Brazylii, to podlegają lokalnym prawem. Pokazuje pogardę do brazylijskiego urzędnika państwowego w porcie lub w innym miejscu wjazdu, jest poważnym przestępstwem.

Wszyscy podróżujący zagraniczni muszą wypełnić formularz imigracyjny mały dniu przyjazdu, że zostaną opieczętowane i wydany przez urzędników imigracyjnych na punkcie wejścia. Ważne jest, aby utrzymać ten formularz, aby oddać do urzędników imigracyjnych na wyjeździe z kraju. Według strony internetowej ambasady brazylijskiego Goście, którzy tracą ten formularz będzie musiał uzyskać luz z brazylijskiej policji federalnej do opuszczenia kraju, a może zapłacić grzywnę.

Dodatkowo, jeśli w ostatnim czasie odwiedził niektóre kraje, w tym w większości innych krajów Ameryki Łacińskiej, może być zobowiązany do przedstawienia dowodu zaszczepienia wskazujący miałeś Żółta gorączka szczepienie lub nie można pozwolić na pokład samolotu lub wjazd do kraju. Sprawdź ambasady z brazylijskim uzyskać więcej informacji.

Skontaktować się z linii lotniczych w przypadku, gdy zostały loty łączone za granicą w ramach swojej podróży do Brazylii. Może być tak, że kraje przechodzą przez w drodze do miejsca przeznaczenia może wymagać dodatkowej wizy.

Należy pamiętać, że przepisy wizowe podlegają częstym zmianom. Skontaktuj się z konsulatu lub ambasady Brazylii w swoim kraju do dalszych informacji na temat Brazylii wizy

Inne Brazylia Visa Information

Kiedy twój Brazylia poszukiwanie pracy udało ubiegać się o Wiza Brazylijska, Pozwolenie na pracę Brazylia i rozpocząć przygotowania do Brazylia rozmowa kwalifikacyjna.

Nie zapomnij spojrzeć na Brazylia dress code ponieważ sposób ubierania się jest jedną z najważniejszych cech w jest zatrudniony.
Sprawdź wskazówek kwalifikacyjnej Co robić i zakazówI dowiedzieć się, dlaczego ludzie są Nie zatrudniony na dostępnych miejsc pracy.

Ponadto, w sprawie międzynarodowego Informacje, poszukiwania pracy, wiza, pozwolenie na pracę, list motywacyjny, CV i CV, rozmowa o pracę i dress code strony znajdziesz wiele przydatnych wskazówek dla osób poszukujących pracy za granicą.

Powodzenia z twoim Brazylia wizy.