Brazylia Work Permit

Poszukiwanie pracy w Brazylii wymagać więcej niż pozwolenie na pracę Brazylii i po prostu oczywiste Brazylia list motywacyjny i Brazylia CV pisanie i tłumaczenie - wymagają starannego przygotowania. Będziesz mieć do czynienia z problemami, które z całą pewnością nawet nie przekraczają swój umysł, gdy zainteresował się miejsc pracy w Brazylii.

Nie bierz zbyt lekko wpływ zezwolenie na pracę Brazylia może mieć na końcowy rezultat swojej przygodzie! Na przykład, można doświadczyć nieznanych przepisów imigracyjnych i praktyk, dziwne procedur aplikacyjnych pracy, dziwaczne trendy wyboru pracy i dziwne kultury zarządzania.

Większość wizyt Brazylia są bezproblemowe, ale powinieneś zdawać sobie sprawę z ryzyka masowych ataków terrorystycznych, które mogą być skierowane przeciwko celom cywilnym, w tym miejsc odwiedzanych przez emigrantów i zagranicznych podróżnych, takich jak restauracje, hotele, kluby i sklepy. W ostatnich latach władze brazylijskie przeprowadziły szereg dochodzeń i operacji przeciwko sieciom terrorystycznym.
Należy zachować wysoki poziom świadomości bezpieczeństwa i monitorowania lokalnych programów informacyjnych i wiadomości konsularnych. Wykonywanie lokalnych kontakty szybko i poszukujących wsparcia ze strony innych emigrantów znacznie zwiększyć komfort i bezpieczeństwo
.

Paszport i Brazylia Work Permit

Paszport

Aby wejść do Brazylii, ważny paszport jest wymagany dla wszystkich obywateli. Paszport musi być ważny przez co najmniej sześć miesięcy poza dniem wyjazdu z Brazylii i muszą mieć nie mniej niż jednego wolnego stronie niezbędnych pieczęci dniu przyjazdu i wyjazdu.

Brazylia Work Permit / Visa

Brazylia ma wysokie bezrobocie, a goście, którzy wjechali do kraju jako turyści nie są prawnie dopuszczone do podjęcia pracy i prowadzenia działalności gospodarczej lub akademickich. Praca bez odpowiedniej wizy jest nielegalne. Jeśli złapany, może podlegać karze pozbawienia wolności, grzywny i / lub deportacji. Możesz również zostać wykluczony z ponownym wejściem do Brazylii.

Jeśli zamierzasz pracować w Brazylii, trzeba będzie ubiegać się zarówno Brazylia wizy oraz pozwolenie na pracę. Prześlij swoją aplikację na długo przed wyjazdem do Brazylii brazylijskiej ambasadzie lub konsulacie w swoim kraju.

Kto może ubiegać się o wizę pracy tymczasowej?

  • Zagranicznych pracowników i dostawców usług (z lub bez umowy o pracę z brazylijskiej firmy);
  • Geolodzy, inżynierowie i inni wyspecjalizowani specjaliści świadczący usługi doradcze muszą wystąpić o tymczasowy wizowego V, a nie dla wizy biznesowej (patrz pomoc techniczną poniżej);
  • Profesorowie, technolodzy, wysoko wykwalifikowanych badaczy i naukowców zamierzający prowadzić działalność w nauczaniu, technologii lub instytucji badawczej (prywatnej lub publicznej);
  • Usługi na rzecz Brazylii rządowej agencji / organizacji na podstawie umowy lub umowy międzynarodowej;
  • Szkolenie zawodowe (staż), bez umowy o pracę bezpośrednio po ukończeniu studiów wyższych lub zawodowego w szkole podstawowej;
  • Nauczyciel Zagranicznych zamierza przyjechać do Brazylii dla kształcenia w nauczaniu języków obcych, pod warunkiem, że wynagrodzenie w całości pochodzi z zagranicy;
  • Pracować na podstawie umowy o pracę brazylijski rządzonej;
  • Pracownik firmy zagranicznej wpuszczeni do kraju jako stażysta w brazylijskiej filii lub oddziału, pod warunkiem, że spółka zagraniczna granicą im płaci.
  • Cudzoziemiec, który przybył do Brazylii bez wiązania pracę z firmą krajowego transferu technologii i / lub w celu zapewnienia pomocy technicznej, wynikające z umowy, porozumienia o współpracy lub uzgodnień między zagranicznej osoby prawnej oraz jednostki brazylijskiej.
  • Pomoc techniczna: kontakt z brazylijską firmą i poprosić ich, aby ubiegać się o zezwolenie Ministerstwa Pracy; po jego zatwierdzeniu, będzie można ubiegać się o czasowe V Visa za pośrednictwem naszego biura;
  • Zawodowym sportowcem, zgodnie z przepisami prawa, z umową o pracę;
  • Obcokrajowiec pracujący dla ponadnarodowej grupy gospodarczej, której siedziba firmy znajduje się w Brazylii, do wykonywania prac technicznych, operacyjnych i administracyjnych, bez umowy o pracę;
  • Członkowie załogi i innych specjalistów olej / gaz świadczących usługi w wodach Brazylii;
  • Członkowie załogi obsługujące pokładzie statku rybackiego wyczarterowany przez brazylijską firmę;
  • członków załogi lub innych specjalistów wykonujące opłacaną działalność na pokładach statków wycieczkowych wzdłuż wybrzeża Brazylii lub wodach śródlądowych;
  • Członkowie załogi dla statków zagranicznych podróżujących do Brazylii, aby pracować w wodach podlegających jurysdykcji brazylijskiej, zgodnie z Kartą, usług lub umowy ryzyka z brazylijskiej firmy;
  • Medycyna zamieszkania.

Jak ubiegać się o wizę pracy tymczasowej:

KROK 1 - W Ministerstwie Pracy w Brazylii:

  • Przed wysłaniem pakietu aplikacji w Konsulacie Generalnym, brazylijska firma zapraszając lub wynajmu musi poprosić o pozwolenie bezpośrednio w Brazylii przez Ministerstwo Pracy (Ministério Trabalho e Emprego - MTE).
  • Po uzyskaniu pozwolenia, będzie można ubiegać się o wizę; proszę nie wysyłać dokument przed uzyskaniem pozwolenia od Ministerstwa Pracy.

KROK 2 - W Konsulacie Generalnym Brazylii w swoim kraju:

Kiedy już uzyskała pozwolenie, mogą przesłać swój pakiet aplikacji do naszego biura. Musisz przedstawić następujące dokumenty:

  1. Konsulat Brazylii wymaga internetowego formularza wniosku wizowego online.
  2. Wydrukować, wypełnić i podpisać ten jednostronicowy formularz wizowy otrzymanie "dostawy"
  3. Zbierz dokumenty wymagane do wizy, które się ubiegamy,
    1. Paszport z pozostałych ważności minimalnych miesięcy 6,
    2. Visa potwierdzenia doręczenia formularza,
    3. Jednym z ostatnich 2x2 "Rozmiar zdjęcia:
      • Zdjęcie z przodu twarzy, zrobione przed prostym białawy lub białe tło,
      • Tylko profesjonalnie podjęte zdjęcia są akceptowane. Zeskanowane obrazy nie są akceptowane,
      • To nie musi być podpisana na odwrocie,
      • Proszę przykleić zdjęcie do formularza wniosku obejmującego pole pomiędzy kodami kreskowymi. Nie zszyć i nie używać taśmy.
      • Pobrane w ciągu ostatnich miesięcy 6 zdjęcia,
    4. zaświadczenie o braku zaległości Police (bez linii papilarnych, sprawdzenie nazwy tylko) z lokalnej policji,
    5. Odpowiedniej opłaty,
  4. Prześlij swój pakiet aplikacji do ambasady brazylijskiej lub konsulacie najbliższego miejscu zamieszkania (za pośrednictwem poczty, osoby trzeciej lub osobiście).

Każdy chce pracować w Brazylii potrzebuje pozwolenia na pracę (Autorização de de Trabalho) I każdy ubiegający się o taki dokument musi uzyskać odpowiednią wizę (widok). Zezwolenie na pracę wydawane są przez urząd konsularny kraju wnioskodawcy z upoważnienia brazylijskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych (Ministério das Relações Exteriores).

Twój przyszły pracodawca będzie musiał ubiegać się o pozwolenie na pracę i prześlij swoje CV, certyfikaty, dokumenty stwierdzające swoje wykształcenie i doświadczenie zawodowe i uwierzytelnioną kopię paszportu na Walnym koordynacji w zakresie imigracji Ministerstwa Pracy (Coordenação de Imigração zrobić Ministério de Trabalho).

Potencjalny pracodawca poinformuje Cię o dokumentach wymaganych zgodnie z określonym rodzajem umowy. Gdy umowa została zatwierdzona, Ambasada zostanie o tym powiadomiony i wizy mogą być wydawane.

Brazylijski Konsulat powiadomi obcokrajowców ich akceptacji. To trwa około dwóch miesięcy, aby przetworzyć zezwolenie i jest ważny przez dwa lata. Wymagania dotyczące pracy zezwolenia mandatu, że zagraniczny musi otrzymać przynajmniej część wynagrodzenia w Brazylii i musi zapłacić odpowiednie podatki ciągu Brazylii.

Zazwyczaj pracownicy zagraniczni otrzymają tymczasowe wizy pracy, która będzie początkowo wydany przez dwa lata. Przedłużenie o kolejne dwa lata może być wniosek, nie później niż na dzień przed upływem 30 wizy. Po tym okresie czterech lat, firma może ubiegać się o wizy stałej pracy. Emigrantów posiadających wizy tymczasowej nie może zmienić pracodawcy w Brazylii bez zezwolenia.

Wizy pracy i pozwolenia na pracę są zwykle wydawane cudzoziemcom, których przyszły pracodawca jest zarejestrowaną brazylijską firmą. Istnieją jednak różne i dość mylące wykluczenia i odrębne sposoby leczenia, np. W przypadku pomocy technicznej lub spraw zawodowych. Aby upewnić się, że uzyskałeś właściwą wizę dla swojej indywidualnej sytuacji, poproś o pomoc w ambasadzie lub konsulacie Brazylii lub pobierz "Przewodnik po procedurach" o pozwolenie na pracę przewidzianych przez brazylijskie Ministerstwo Pracy i Zatrudnienia.

Kiedy jesteś w Brazylii - ubiegania się o wizę do pracy może być procesem bardzo trudne i męczące.

To nie jest łatwe do uzyskania wizy na pracę i zezwolenie na pracę w Brazylii. Istnieje wiele rodzajów różne wizy i wszystkie są połączone z pewnymi warunkami

Jeśli zdecydujesz się na wyboistej drogi i szukać pracy po przybyciu do Brazylii, trzeba będzie przygotować się na nisko płatnych zawodów.

Mimo, że nie są dopuszczone do pracy w Brazylii bez odpowiedniej wizy pracy, szkoły językowe zwykle nie poprosić o jeden. Nie jest niczym niezwykłym dla cudzoziemców, aby znaleźć pracę angielsko-nauczania w szkołach językowych. W rzeczywistości, niektóre szkoły językowe wolą cudzoziemców nie mają wizy, ponieważ oznacza to mogą zapłacić w gotówce i unikanie podatków. Wynagrodzenie nie jest wielki, ale nadal można żyć na nim. Dla tego rodzaju pracy, to zawsze jest pomocne mówić trochę po portugalsku, choć niektórzy twierdzą, że szkoły są tylko w języku angielskim mówi się w klasie. Korepetycje język prywatny może zapłacić trochę więcej, ale trzeba będzie zrobić kilka zdobyciem aby uzyskać studentów. Nie będzie tak wiele miejsc pracy dostępne, ale należy pamiętać, że praca bez wizy pracy jest nielegalne i istnieje wiele zagrożeń związanych.

Bądź ostrożny oszustwa. Wiele agencji i rekrutujący skorzystać z problematycznej sytuacji na rynku pracy dla cudzoziemców i zapewniają bardzo kuszące oferty pracy, które ostatecznie okazują się fałszywe. Nie płacić za usługi, jak to zawsze pewny znak oszustwa!

Podań o pracę cudzoziemca w Brazylii zwykle wylądować na dnie stosu CV. Wynika to z ograniczeń firmy muszą przestrzegać lub fakt, że pracownicy są bardzo rodzimych kwalifikacje i znają język i kraj.

Jeśli jednak przyjeżdżają do Brazylii, aby zrobić kilka dorywczo pracę i cieszyć się pięknym kraju do końca dnia, prawdopodobnie będzie dowiedzieć się, że ten rodzaj pracy nie jest tak proste w porównaniu do Europy czy USA. Wynika to częściowo ze względu na wysoką stopę bezrobocia, ale również na bardzo niskim wynagrodzeniem - w wielu przypadkach tak niska, że ​​prawdopodobnie nie zaakceptuje tego rodzaju pracy.

Najskuteczniejszą metodą znalezienia pracy jest chodzić i prosić. Jednak większość brazylijskich pracodawców, którzy podlegają wysokie grzywny, jeżeli zatrudniają nielegalnie, nie oferuje pracę dla cudzoziemca, który nie posiada ważnego zezwolenia na pracę Brazylia.

Tymczasowe miejsca pracy, jak w pracy "na czarno", nie będzie kwalifikować się do uzyskania zezwolenia na pracę. Ponadto, takie nieoficjalne zatrudnienie może często prowadzić do wyzysk pracowników. Jeśli złapany, może podlegać karze pozbawienia wolności, grzywny i / lub deportacji, a nawet wyrzucony z kraju.

Skontaktuj się z konsulatu lub ambasady Brazylii w swoim kraju do dalszych informacji na temat pozwolenia na pracę Brazylia

Inne Brazylia Informacje o pozwolenie na pracę

Kiedy twój Brazylia poszukiwanie pracy udało ubiegać się o Wiza Brazylijska, Pozwolenie na pracę Brazylia i rozpocząć przygotowania do Brazylia rozmowa kwalifikacyjna.

Nie zapomnij spojrzeć na Brazylia dress code ponieważ sposób ubierania się jest jedną z najważniejszych cech w jest zatrudniony.
Sprawdź wskazówek kwalifikacyjnej Co robić i zakazówI dowiedzieć się, dlaczego ludzie są Nie zatrudniony na dostępnych miejsc pracy.

Ponadto, w sprawie międzynarodowego Informacje, poszukiwania pracy, wiza, pozwolenie na pracę, list motywacyjny, CV i CV, rozmowa o pracę i dress code strony znajdziesz wiele przydatnych wskazówek dla osób poszukujących pracy za granicą.

Powodzenia z twoim Pozwolenie na pracę Brazylia.