Wiza dla Indonezji - jak możesz uzyskać wizę dla Indonezji

Wizyta w Indonezji wymaga dokładnego przygotowania. Problemy, które w ogóle nie przemknęły Ci przez głowę, kiedy zdecydowałeś się odwiedzić Indonezję, skonfrontują cię.

W zależności od narodowości i celu podróży możesz potrzebować wizy wizowej i / lub wiza pracy. Istnieją różne wizy na różne potrzeby i / lub okazje.

Życie w Indonezji bardzo różni się od wyjazdu na wakacje do Indonezji. Powinieneś być przygotowany na przyjęcie Indonezji ze wszystkimi jej trudnościami, sprzecznościami i wyzwaniami.

Indonezja poważnie traktuje przestępstwa narkotykowe. Kara śmierci jest obowiązkowa dla osób skazanych za handel, produkcję, import lub eksport ponad 15 g heroiny, 30 g morfiny, 30 g kokainy, 500 g konopi indyjskich, 200 g żywicy konopnej i 1.2 kg opium. Posiadanie tych ilości jest wszystkim, co jest potrzebne, aby zostać skazanym

Większość wizyt Indonezja są bezproblemowe, ale należy zdawać sobie sprawę z ryzyka masowych ataków terrorystycznych, które mogą być sprzeczne cele cywilne, w tym miejscach uczęszczanych przez emigrantów i turystów zagranicznych, takich jak restauracje, hotele, klubów i centrów handlowych.
Należy zachować wysoki poziom świadomości bezpieczeństwa z powodu przemocy i pogarszającej się sytuacji bezpieczeństwa. Wysoki poziom działalności przestępczej, a także demonstracje, protesty i okolicznościowe nielegalnych blokad pozostaje problemem w całym kraju.
W ostatnich latach władze Indonezji przeprowadzili szereg badań i operacji przeciwko przestępstw związanych z narkotykami i sieciami terrorystycznymi. Monitorować lokalne audycje informacyjne i komunikaty konsularnych.
Upewnij się, że dokumenty podróży i wizy są aktualne, ważne i zabezpieczony w bezpiecznym miejscu. Zawsze miej przy sobie kserokopię dokumentów podróży zamiast oryginałów (paszportu, ważnej wizy i pozwolenia na pracę). Podróżujący zostali zatrzymani w celu przesłuchania za brak ich paszporty z nimi.
Utrzymać niski profil, zmieniać czasy i trasy podróży i zachować ostrożność podczas jazdy. Dokonywanie lokalne kontakty szybko i szukając wsparcia ze strony innych emigrantów znacznie zwiększyć komfort i bezpieczeństwo.

Paszport

Wszyscy cudzoziemcy muszą posiadać ważny paszport, aby wprowadzić Indonezja. Cudzoziemcy bez ważnego paszportu nie zostanie wpuszczona do Indonezji i zostaną zwrócone do kraju wyjścia.

Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty przyjazdu i trzeba mieć ważny bilet powrotny. Oficer imigracyjny w porcie wejścia może poprosić pasażera do produkcji wszelkich niezbędnych dokumentów (takich jak rezerwacja hotelu i dowód Finansów).

Paszport powinien mieć odpowiednie strony niewykorzystane w paszporcie, pozwalając na dokonanie niezbędnych pieczęci dniu przyjazdu i wyjazdu.

Wizy indonezyjskie

Wymagania wizowe zależą od obywatelstwa cudzoziemca i jego planowanej długości pobytu w Indonezji.

Zwolnienie z wizy - odwiedź Stay Permit

W celu

  1. Wypoczynek, turystyka
  2. rodzina
  3. Społeczny
  4. Sztuka i kultura
  5. Wizyta rządu
  6. Wykład lub udział w seminarium
  7. Weź udział w spotkaniu organizowanym przez centralę lub przedstawicielstwo w Indonezji
  8. Kontynuuj podróż do innego kraju

obywatele następujących krajów mogą uzyskać pozwolenie na pobyt w dniach 30:

Albania Algieria andora Angola
Antigua i Barbuda Argentyna Armenia Australia
Austria Azerbejdżan Bahamas Bahrajn
Bangladesz Barbados Białoruś Belgia
Belize Benin Bhutan Boliwia
Bośnia i Hercegowina Botswany Brazylia Brunei Darussalam
Bułgaria Burkina Faso Burundi Kambodża
Kanada Wyspy Zielonego Przylądka Czad Chile
Chiny Wspólnota Dominiki Komory Kostaryka
Chorwacja Kuba Cypr Czechy
Dania Republika Dominikany Wschodni Timor Ekwador
Egipt Salwador Estonia Fidżi
Finlandia Francja Gabon Gambii
Gruzja Niemcy Ghana Grecja
Grenada Gwatemala Gujana Haiti
Stolica Apostolska (Watykan) Honduras Hong Kong Węgry
Islandia Indie Irlandia Włochy
Wybrzeże Kości Słoniowej Jamaica Japonia Jordania
Kazachstan Kenia Kiribati Korea
Kuwejt Kirgistan Laos Łotwa
Liban Lesoto Liechtenstein Litwa
Luksemburg Makao Macedonia Madagaskar
Malawi Malezja Malediwy Mali
Malta Wyspy Marshalla Mauretania Mauritius
Meksyk Mołdawia Monaco Mongolia
Maroko Mozambik Myanmar Namibia
Nauru Nepal Holandia Nowa Zelandia
Nikaragua Norwegia Oman Palau
Palestyna Panama Papua Nowa Gwinea Paragwaj
Peru Filipiny Polska Portugalia
Portoryko Katar Rumunia Rosja
Rwandy Saint Kitts i Nevis w saint Lucia Saint Vincent i Grenadyny
samoa San Marino Sao Tome i Principe Arabia Saudyjska
Senegal Serbia Seszele Singapur
Słowacja Słowenia Wyspy Salomona RPA
Hiszpania Sri Lanka Surinam Suazi
Szwecja Szwajcaria Tajwan Tadżykistan
Tanzania Tajlandia Iść Tonga
Trynidad i Tobago Tunezja indyk Turkmenia
tuvalu ZEA Uganda UK
Ukraina Urugwaj USA Uzbekistan
Vanuatu Wenezuela Wietnam Zambia
Zimbabwe

Wymagania dotyczące zwolnienia z obowiązku wizowego - odwiedź Stay Permit

  1. Ważny paszport z minimum ważności 6 miesięcy
  2. Bilet zwrotny lub Bilet przelotowy
  3. Zezwolenie na pobyt nie jest możliwe do przedłużenia i nie można go przekształcić w inny typ zezwolenia na pobyt.
  4. Obcokrajowcy mogą wjeżdżać do Indonezji wyłącznie za pośrednictwem dedykowanych punktów kontroli imigracyjnej

Odwiedź Wizy:

Zwykli posiadacze paszportów mogą uzyskać wizy wizowe na pojedyncze i wielokrotne zgłoszenia. Wizy wizowe służą celom wakacyjnym, rodzinnym, społecznym, kulturalnym i biznesowym.

Istnieją trzy kategorie Wizy Wizowej:

  1. Odwiedź Visa w dniu przyjazdu
  2. Odwiedź Visa
  3. Wiza wielokrotnej wizyty

1. Odwiedź Visa w dniu przyjazdu (VOA)

Obywatele następujących krajów mogą uzyskać wizę w dniu przyjazdu (VOA):

Algieria andora Argentyna Armenia
Australia Austria Bahrajn Białoruś
Belgia Brazylia Bułgaria Kanada
Chiny Chorwacja Cypr Czechy
Dania Wschodni Timor Egipt Estonia
Fidżi Finlandia Francja Niemcy
Grecja Węgry Islandia Indie
Irlandia Włochy Japonia Kuwejt
Łotwa Libia Liechtenstein Litwa
Luksemburg Malediwy Malta Meksyk
Monaco Holandia Nowa Zelandia Norwegia
Oman Panama Papua Nowa Gwinea Polska
Portugalia Katar Rumunia Rosja
Arabia Saudyjska Seszele Słowacja Słowenia
RPA Korea Południowa Hiszpania Surinam
Szwecja Szwajcaria Tajwan Tunezja
indyk ZEA UK USA

Po wylądowaniu w Indonezji możesz ubiegać się o VOA. Będzie to kosztować $ 35. Posiadacz VOA może przebywać do 30 dni i może przedłużyć go w Urzędzie Imigracyjnym tylko raz na kolejne dni 30 za cenę dodatkowych 25.

Pamiętaj, że będąc w Indonezji, podlegasz miejscowemu prawu. Okazywanie pogardy urzędnikowi państwowemu w Indonezji w porcie wejścia lub w innym miejscu jest poważnym przestępstwem

Odwiedzający nie mogą zamienić VOA na inne zezwolenie na imigrację. Odwiedzający, którzy przekroczą termin wizowy na 30, ponoszą karę w wysokości 20 za dzień (za pobyt 60), chyba że przedłużą VOA na kolejne dni 30. Goście przebywający dłużej niż dni 60 będą musieli zapłacić grzywnę w wysokości 2000 lub pięć lat pozbawienia wolności i mogą zostać deportowani.

Wymagania dotyczące wizy w dniu przyjazdu (VOA):

  • Paszport musi być ważny przez sześć miesięcy od daty wjazdu do Indonezji.
  • Musisz mieć bilet przelotowy lub powrotny

2. Odwiedź Visa

za. Wniosek cudzoziemca

  1. Cudzoziemiec składa wniosek wizowy w ambasadzie / konsulacie Indonezji
  2. Cudzoziemiec dokonuje Telex zatwierdzenia wizy do ambasady Indonezji / konsulatów płatności Rp.100.000.
  3. Ambasada Indonezji / Konsulat przesyła wniosek do Dyrekcji Generalnej ds. Imigracji do zatwierdzenia
  4. Po uzyskaniu zgody na wizę ambasada / konsulat wyda wizę po zapłaceniu kwoty $ 50.
  5. Cudzoziemiec przechodzi do Indonezji, gdzie na granicy otrzyma pieczęć wejściową.

b. Zastosowanie przez gwaranta

  1. Gwarant składa wniosek wizowy dla cudzoziemca w Dyrekcji Generalnej ds. Imigracji
  2. Gwarant udziela Telex do Zatwierdzenia Visa Ambasadzie Indonezji / Konsulatom płatność Rp.100.000.
  3. Gwarant otrzymuje kopię listu zatwierdzającego wizę. Ambasada / Konsulat Indonezji, w którym mieszkasz, otrzymuje kolejną kopię.
  4. Cudzoziemiec przechodzi do ambasady / konsulatu, aby uzyskać wizę po zapłaceniu 50 w USD.
  5. Cudzoziemiec przechodzi do Indonezji, gdzie na granicy otrzyma pieczęć wejściową.

Odwiedź Visa jest na pobyt do 60 dni. Możesz przedłużyć go w Immigration Office 5 (pięć) razy. Każde rozszerzenie autoryzuje kolejny pobyt 30 dni.

3. Wiza wielokrotnej wizyty

Cudzoziemcy często podróżujący do Indonezji w celach rodzinnych, biznesowych i rządowych mogą wybrać ten rodzaj wizy.

Ambasada Indonezji lub konsulat wydaje wizę wielokrotną.

Ważność wizy wielokrotnej wizyty wynosi jeden rok. Każdy wpis / wizyta upoważnia do pobytu 60 nawet bez przedłużenia. Koszt wizy wielokrotnego wjazdu to US $ 110.

Wymagania wizy wizowej i wizy wielokrotnej wizyty:

  • Data wygaśnięcia paszportu musi wynosić co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Indonezji dla pojedynczej wizy i 18 miesięcy dla wielokrotności
  • Bilet zwrotny lub Bilet przelotowy
  • Kopia paszportu. Paszport powinien zawierać co najmniej jedną pustą stronę wizową. Strony zawierające poprawki i potwierdzenia nie mogą być wykorzystywane do celów wizowych
  • List aplikacyjny i list gwarancyjny. Formularz wniosku powinien być dostępny w ambasadzie Indonezji w danym kraju
  • Kopia rachunków bankowych

Przetwarzanie wiz przez indonezyjską ambasadę / konsulat Twojego kraju trwa około trzech dni.

Wiza pracownicza

Ważne jest, aby uzyskać wcześniej prawidłową wizę, która daje prawo do pracy w Indonezji. ZA wiza do pracy w Indonezji nie jest łatwo uzyskać i to od przyszłego pracodawcy zależy, czy ktoś go zdobędzie. Proces może być bardzo długi.

Aby uzyskać więcej informacji na temat wizy indonezyjskiej, skontaktuj się z ambasadą lub konsulatem Indonezji, w którym mieszkasz

Szczepienia

Szczepienia nie są wymagane.

Inne informacje o wizach w Indonezji

Jeżeli twój Indonezja list motywacyjny i Indonezja CV są gotowi, e-mail ich potencjalnym pracodawcom wybranym w trakcie Indonezja poszukiwanie pracy.

Gdy otrzymasz zaproszenie do Indonezja rozmowa kwalifikacyjna, możesz ubiegać się o wizę indonezyjską i Pozwolenie na pracę Indonezja. Następnie przygotuj się do rozmowy kwalifikacyjnej i przyjrzyj się Indonezja ubiór ponieważ sposób ubierania się jest jedną z najważniejszych cech w jest zatrudniony.

Sprawdź rozmowę o pracę do & nie i inne umiejętności poszukiwania pracy strony. Dowiedz się, dlaczego ludzie Nie zatrudniony na dostępnych miejsc pracy.

Ponadto, w sprawie międzynarodowego Informacje, poszukiwania pracy, wiza, pozwolenie na pracę, list motywacyjny, CV i CV, rozmowa o pracę i dress code strony znajdziesz wiele przydatnych wskazówek dla osób poszukujących pracy za granicą.

Powodzenia z twoją wizą w Indonezji!