Indonezja Work Permit

Praca w Indonezji jest dość różny od wyjazdem na wakacje do Indonezji. Aby być w stanie dostosować się do życia w Indonezji musisz być elastyczny i trzeba naprawdę jak kultury i ludzi.

Praca w Indonezji wymagają więcej niż pozwolenia na pracę w Indonezji - wymagają starannego przygotowania. Musisz być gotów przyjąć Indonezję taką, jaka jest z wszystkimi jej trudnościami, sprzecznościami i wyzwaniami. Problemy, które we wszystkich możliwościach nawet nie przyszło ci do głowy, kiedy zaczynałeś Indonezja poszukiwanie pracy cię konfrontacji.

Nie należy przyjmować zbyt lekko wpływu zezwolenie na pracę Indonezja może mieć na skutek swojej przygodzie! Pomyśl na przykład, można doświadczyć nieznanych przepisów imigracyjnych i praktyk, dziwne procedur aplikacyjnych pracy, nietypowe tendencje wyboru pracy i dziwne kultury zarządzania.

W zależności od narodowości i celu podróży, możesz potrzebować wiza wjazdowa, Zezwolenie na pobyt i / lub zezwolenie na pracę.

Indonezja poważnie traktuje przestępstwa narkotykowe. Kara śmierci jest obowiązkowa dla osób skazanych za handel, produkcję, import lub eksport ponad 15 g heroiny, 30 g morfiny, 30 g kokainy, 500 g konopi indyjskich, 200 g żywicy konopnej i 1.2 kg opium. Posiadanie tych ilości jest wszystkim, co jest potrzebne, aby zostać skazanym

Większość wizyt Indonezja są bezproblemowe, ale należy zdawać sobie sprawę z ryzyka masowych ataków terrorystycznych, które mogą być sprzeczne cele cywilne, w tym miejscach uczęszczanych przez emigrantów i turystów zagranicznych, takich jak restauracje, hotele, klubów i centrów handlowych.
Należy zachować wysoki poziom świadomości bezpieczeństwa z powodu przemocy i pogarszającej się sytuacji bezpieczeństwa. Wysoki poziom działalności przestępczej, a także demonstracje, protesty i okolicznościowe nielegalnych blokad pozostaje problemem w całym kraju.
W ostatnich latach władze Indonezji przeprowadzili szereg badań i operacji przeciwko przestępstw związanych z narkotykami i sieciami terrorystycznymi. Monitorować lokalne audycje informacyjne i komunikaty konsularnych.
Upewnij się, że dokumenty podróży i wizy są aktualne, ważne i zabezpieczony w bezpiecznym miejscu. Zawsze miej przy sobie kserokopię dokumentów podróży zamiast oryginałów (paszportu, ważnej wizy i pozwolenia na pracę). Podróżujący zostali zatrzymani w celu przesłuchania za brak ich paszporty z nimi.
Utrzymać niski profil, zmieniać czasy i trasy podróży i zachować ostrożność podczas jazdy. Dokonywanie lokalne kontakty szybko i szukając wsparcia ze strony innych emigrantów znacznie zwiększyć komfort i bezpieczeństwo.

Paszport

Wszyscy cudzoziemcy muszą posiadać ważny paszport, aby wprowadzić Indonezja. Cudzoziemcy bez ważnego paszportu nie zostanie wpuszczona do Indonezji i zostaną zwrócone do kraju wyjścia.

Paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty przyjazdu i trzeba mieć ważny bilet powrotny. Oficer imigracyjny w porcie wejścia może poprosić pasażera do produkcji wszelkich niezbędnych dokumentów (takich jak rezerwacja hotelu i dowód Finansów).

Paszport powinien mieć odpowiednie strony niewykorzystane w paszporcie, pozwalając na dokonanie niezbędnych pieczęci dniu przyjazdu i wyjazdu.

Nie można ubiegać się o pozwolenie na pracę w Indonezji na własną rękę. To do przyszłego pracodawcy, aby uzyskać jeden dla Ciebie

Working Visa

Ważne jest, aby uzyskać uprzednio odpowiednią wizę, która daje prawo do pracy w Indonezji. osoby poszukujące pracy zagraniczna musi znaleźć pracodawcę chętnych do ubiegania się o pozwolenie na pracę i prawidłowej pracy wizy do władz imigracyjnych w ich imieniu na długo przed datą rozpoczęcia Zadanie jest.

To jest bardzo trudne dla cudzoziemców na pobyt w Indonezji w celu wykonywania pracy ze względu na bardzo rygorystycznych wymogów imigracyjnych i wiz. Proces jest skomplikowana i może być bardzo długi. W praktyce tylko Indonezja kwestie zezwoleń na pracę wysoko wykwalifikowanych pracowników, menedżerów, naukowców, praktykantów i pracowników w dziedzinach, w których występuje niedobór siły roboczej w Indonezji.

Aby ubiegać się o pozwolenie na pracę musi posiadać:

  • Wykształcenie związane z położeniem się ubiegamy
  • 5 lat doświadczenia w pracy związanej z pozycji
  • Dowód ubezpieczenia zdrowia / życia dla całego pobytu w Indonezji

Wymagane dokumenty

Pracownik zagraniczny musi podać następujące informacje:

  • Paszport z co najmniej 18 miesięcy w lewo przed wygaśnięciem
  • Curriculum Vitae w języku angielskim lub indonezyjski, podpisane przez pracownika
  • Oddzielna lista referencji pracy i doświadczenia zawodowego
  • Kopia najnowszych dyplomów i stopni
  • Fotografia - wszystko na czerwonym tle:
  • 16 kolorowych fotografii: 4x6cm
  • 5 kolorowych fotografii: 2x3cm
  • 4 kolorowych fotografii: 3x4cm

Zanim firma może zatrudnić cudzoziemców, muszą uzyskać specjalne pozwolenie na pracę (IMTA). Taki dokument upoważnia firmę zatrudnić cudzoziemca. Indonezyjski rząd prowadzi politykę priorytetów lokalnych kandydatów. Można uzyskać zezwolenie na pracę tylko wtedy, kiedy pracodawca może udowodnić, że cudzoziemiec jest potrzebne, aby wypełnić pozycję.

Następnie spółka w Twoim imieniu może złożyć wniosek o ograniczonej wiz (VITAS). Po pierwsze, twój przyszły pracodawca będzie musiał uzyskać aprobatę dla aplikacji z Ministerstwa Manpower. Ministerstwo Manpower w tym czasie wyśle ​​list polecający do Generalnej Dyrekcji imigracji w Dżakarcie. W tym momencie, po zatwierdzeniu wniosku, swoim najbliższym indonezyjskiej reprezentacji zamieszkania, może wydawać ograniczone wiz (Vitas).

Limited Opłaty wiz:

  • Visa Zatwierdzenie Telex do Indonezji ambasady / konsulaty - Rp.100.000
  • Ograniczona wiz:
  • 6 miesięcy - USD 55
  • 1 roku - USD 105
  • 2 roku - USD 180

W celu uzyskania dalszych informacji na temat pozwolenia na pracę Indonezji, skontaktować się z ambasadą lub konsulatem indonezyjskiej gdzie mieszkasz

Po przybyciu w Indonezji, masz siedem dni, by zgłosić się do regionalnego urzędu imigracyjnego z paszportem i kartą ewakuacyjnego, aby dostać się odciski palców i wymiany wizy dla ograniczonej Bądź Pozwolenie Card (Następna). To trwa zwykle około dwóch tygodni do wydania tej karty. Oryginał zezwolenia KITAS jest ważny przez okres jednego roku i można go odnawiać co roku na okres do pięciu lat. Po pięciu latach, można ubiegać się o pobyt stały Pozwolenie Card (cen).

Wraz z kartą KITAS, otrzymasz także kontrola i nadzór zarezerwować cudzoziemca (POA). Ta książka śledzi wszelkie zmiany statusu imigracyjnego, takie jak zmiana adresu, zawodu, stanu cywilnego itp Wszelkie utrzymaniu, które poruszają się z wami do Indonezji otrzyma również kartę KITAS i książkę do uzgodnienia. Dodatkowo, w ramach 30 dni od otrzymania pozwolenia KITAS, musisz zarejestrować się w lokalnej policji.

Po otrzymaniu karty Następna, można ubiegać się o pozwolenie na pracę emigrantów (IKTA). Aby otrzymać go, najpierw trzeba zapłacić umiejętności i Fundusz Rozwoju (DPKK) opłatę. Firmy zatrudniające emigrantów muszą płacić tej opłaty rocznej USD 1200. Barometr Manpower Ministerstwo korzysta z tego funduszu na szkolenia Indonezyjczyków.

Dowód wpłaty umiejętności i Funduszu Rozwoju (DPKK) i Twojej firmy jest specjalne pozwolenie na pracę (IMTA) powinny być składane przez pracodawcę z Expatriate Work Permit (IKTA) wniosku do Ministerstwa Manpower. Po otrzymaniu emigrantów Work Permit (IKTA), to są prawnie dopuszczone do pracy w Indonezji.

Inne Indonezja Work Permit Info

Jeżeli twój Indonezja list motywacyjny i Indonezja CV są gotowi, e-mail ich potencjalnym pracodawcom wybranym w trakcie Indonezja poszukiwanie pracy.

Gdy otrzymasz zaproszenie do Indonezja rozmowa kwalifikacyjna, możesz ubiegać się o wiza Indonezji i pozwolenie na pracę. Następnie przygotuj się do rozmowy kwalifikacyjnej i przyjrzyj się Indonezja ubiór ponieważ sposób ubierania się jest jedną z najważniejszych cech w jest zatrudniony.

Sprawdź rozmowę o pracę do & nie i inne umiejętności poszukiwania pracy strony. Dowiedz się, dlaczego ludzie Nie zatrudniony na dostępnych miejsc pracy.

Ponadto, w sprawie międzynarodowego Informacje, poszukiwania pracy, wiza, pozwolenie na pracę, list motywacyjny, CV i CV, rozmowa o pracę i dress code strony znajdziesz wiele przydatnych wskazówek dla osób poszukujących pracy za granicą.

Powodzenia z pozwoleniem na pracę w Indonezji!