Meksyk Visa

Podróżować do Meksyk wymaga pełnego przygotowania. Problemy, które najprawdopodobniej nawet nie przemknęły Ci przez głowę, kiedy zdecydowałeś się odwiedzić Meksyk, skonfrontują cię.

W zależności od narodowości i celu podróży możesz potrzebować wizy wjazdowej, pozwolenia na pobyt i / lub Pozwolenie na pracę Meksyk.

Życie w Meksyku bardzo różni się od wyjazdu na wakacje do Meksyku. Powinieneś być gotowy na przyjęcie Meksyku ze wszystkimi jego trudnościami, sprzecznościami i wyzwaniami.

Większość wizyt Meksyk są bezproblemowe, ale należy zdawać sobie sprawę z ryzyka masowych ataków terrorystycznych, które mogą być sprzeczne cele cywilne, w tym miejscach uczęszczanych przez emigrantów i turystów zagranicznych, takich jak restauracje, hotele, klubów i centrów handlowych. Należy zachować wysoki stopień ostrożności z powodu przemocy w północnych i zachodnich stanach kraju doświadczają pogarszającej się sytuacji bezpieczeństwa.
Wysoki poziom działalności przestępczej, a także demonstracje, protesty i okolicznościowe nielegalnych blokad pozostaje problemem w całym kraju. W ostatnich latach władze meksykańskie przeprowadzili szereg badań i operacji przeciwko przestępstw związanych z narkotykami i sieciami terrorystycznymi.
Monitorować lokalne audycje informacyjne i komunikaty konsularnych. Upewnij się, że dokumenty podróży i wizy są aktualne, ważne i zabezpieczony w bezpiecznym miejscu. Wykonać kserokopię dokumentów podróży zamiast oryginałów. Utrzymać niski profil, zmieniać czasy i trasy podróży i zachować ostrożność podczas jazdy. Dokonywanie lokalne kontakty szybko i szukając wsparcia ze strony innych emigrantów znacznie zwiększyć komfort i bezpieczeństwo.

Paszport i wiza meksykańska

Paszport

Wszyscy cudzoziemcy muszą mieć ważny paszport, aby wjechać do Meksyku. Cudzoziemcy bez ważnego paszportu nie zostaną wpuszczeni do Meksyku i zostaną zwróceni do kraju wyjazdu. Aby uniknąć opóźnień i nieporozumień, zdecydowanie zalecamy podróż z paszportem ważnym przez sześć miesięcy od daty przyjazdu.

Paszport powinien mieć odpowiednie strony niewykorzystane w paszporcie, pozwalając na dokonanie niezbędnych pieczęci dniu przyjazdu i wyjazdu.

wiza Meksyk

Wymagania wizowe zależą od narodowości cudzoziemca i jego planowanej długości pobytu w Meksyku. Cudzoziemiec, który chce wjechać do Meksyku, musi uzyskać wizę.

Ważne jest, aby uzyskać wcześniej prawidłową wizę, która daje prawo do pracy w Meksyku. Pozwolenia na pracę i wizy pobytowe są łatwe do uzyskania, jeśli możesz wykazać, że w Meksyku brakuje odpowiednich umiejętności i doświadczenia.

Cudzoziemcy posiadający status gościa mogą mieć firmę, w której chcą pracować, ubiegając się o zezwolenie na pracę w Meksyku w Narodowym Instytucie Migracji (Instituto Nacional de Migración - INM). Podczas przetwarzania aplikacji odwiedzającys może pozostać w Meksyku, dopóki nie otrzymają informacji od INM, że mogą odebrać zezwolenie w konsulacie swojego kraju. Następnie tacy goście muszą opuścić Meksyk i odebrać zezwolenie w kraju ojczystym. Dopiero potem mogą ubiegać się o wizę pobytową.

Jeśli jesteś zainteresowany pracą w Meksyku, sprawdź szczegóły na stronie Pozwolenie na pracę Meksyk strona.

Aby uzyskać więcej informacji na temat wizy meksykańskiej, skontaktuj się z ambasadą lub konsulatem Meksyku, w którym mieszkasz

Obywatele następujących krajów podróżujący w regularnych paszportach nie wymagają wiz, aby wjechać do Meksyku, jeśli są turystami, gośćmi w tranzycie lub gośćmi biznesowymi (w przypadku wjazdu drogą lądową obowiązuje opłata. bilet lotniczy).

Kraje UE, Andora, Argentyna, Australia, Bahamy, Barbados, Belize, Brazylia, Kanada, Chile, Kolumbia, Kostaryka, Hongkong, Islandia, Izrael, Jamajka, Japonia, Liechtenstein, Makau, Wyspy Marshalla, Malezja, Mikronezja, Monako, Nowa Zelandia, Norwegia, Palau, Panama, Paragwaj, Peru, Korea, San Marino, Singapur, Szwajcaria, Trynidad i Tobago, Stany Zjednoczone, Urugwaj, Watykan, Wenezuela

Turyści i goście biznesowi mogą przebywać w Meksyku nawet przez 180 dni.
Odwiedzający w tranzycie mogą przebywać do 30 dni.

Wszyscy cudzoziemcy wjeżdżający do Meksyku samolotem lub lądem powinni mieć wypełnioną kartę turystyczną i opatrzyć ją pieczęcią w pierwszym porcie wejścia. Wjeżdżając drogą lądową, musisz udać się do kabiny imigracyjnej znajdującej się na przejściu granicznym. Wchodząc samolotem i przejeżdżając przez Mexico City, powinieneś stemplować swoją kartę turystyczną w Mexico City przed wejściem na pokład do miejsca docelowego.

Niektóre z dokumentów wymaganych przez władze meksykańskie do wydania wizy:

  • Ważny paszport z kserokopią
  • Wypełniony formularz wniosku
  • Akt urodzenia
  • Jedno zdjęcie rozmiaru paszportu
  • Dowód posiadania wystarczających środków (np. Trzy ostatnie wyciągi bankowe i pismo zawierające aktualne wynagrodzenie lub oryginalny list od osoby, która wspiera finansowo podróżnego
  • Świadectwo policyjne bez rejestru karnego
  • Oryginalny bilet powrotny
  • Opłaty konsularne (płatne wyłącznie gotówką lub przekazem pocztowym)
  • Większość dokumentów wydawanych za granicą do wykorzystania w Meksyku powinna zostać zalegalizowana przez Ambasadę Meksyku lub jeden z jej konsulatów w kraju ojczystym.

Przepisy wyjścia z Meksyku

Cudzoziemcy, którzy nie przedstawią ważnego meksykańskiego dokumentu imigracyjnego (karta turystyczna / FMM, TRT, TRP lub inny) podczas odprawy na lotnisku, mogą zostać skierowani do Urzędu Imigracyjnego, co spowoduje opóźnienia, nieudany lot, nieoczekiwane wydatki i / lub nałożenie grzywny.

Cudzoziemcy posiadający status rezydenta w Meksyku (TRT, TRP) muszą wypełnić formularz migracyjny (FMM) i przedstawić go meksykańskim władzom imigracyjnym podczas opuszczania kraju w celu zarejestrowania ich wyjazdu. Budki imigracyjne, znajdujące się przed lub po kontroli bezpieczeństwa na lotniskach, a także na przejściach granicznych, mogą być czasami trudne do znalezienia. Opieczętowana część formularza „Registro De Salida” musi zostać przekazana przewoźnikowi lotniczemu przy wejściu na pokład samolotu lub agentowi granicznemu przy wyjeździe drogą. Musisz zachować starannie pozostałą część formularza „Registro De Entrada” i zwrócić go meksykańskim władzom imigracyjnym podczas ponownego wjazdu do Meksyku.

Czas na otrzymanie wizy wynosi średnio 2 dni, ale może wynosić do 3 tygodni, w zależności od narodowości.
Koszt wizy jest różny, w zależności od narodowości - około US $ 17 - $ 30.

Przedłużenie wizy

Aby przedłużyć wizę turystyczną, musisz złożyć wniosek o przedłużenie w dowolnym biurze National Institute of Migration (NIM). Ten proces zajmuje tylko kilka minut, a wymagania są następujące:

  • Paszport i dokument podróży.
  • Ważny formularz migracji turystycznej.
  • Dowód posiadania wystarczających środków na przedłużenie pobytu.
  • Płatność opłat.

Szczepienia

Świadectwa szczepienia nie są wymagane.

Pamiętaj, że będąc w Meksyku, podlegasz prawu lokalnemu. Okazywanie pogardy urzędnikowi meksykańskiemu w porcie wejścia lub innym miejscu jest poważnym przestępstwem

Inne informacje wizowe w Meksyku

Aby odnieść sukces w Meksyk w poszukiwaniu pracy i zdobycie pracy, którą chcesz, musisz się przygotować Meksyk list motywacyjny i Meksyk CV które musisz e-mail natychmiast do potencjalnych pracodawców wybranych podczas poszukiwanie pracy w Meksyku.

Gdy otrzymasz zaproszenie do Meksyk rozmowa kwalifikacyjna, możesz ubiegać się o wiza Meksyk i Pozwolenie na pracę Meksyk. Następnie przygotuj się na rozmowę o pracę i przyjrzyj się Meksyk ubiór ponieważ sposób ubierania się jest jedną z najważniejszych cech w jest zatrudniony.

Sprawdź rozmowę o pracę do & nie i inne umiejętności poszukiwania pracy strony. Dowiedz się, dlaczego ludzie Nie zatrudniony na dostępnych miejsc pracy.

Ponadto, w sprawie międzynarodowego Informacje, poszukiwania pracy, wiza, pozwolenie na pracę, list motywacyjny, CV i CV, rozmowa o pracę i dress code strony znajdziesz wiele przydatnych wskazówek dla osób poszukujących pracy za granicą.

Powodzenia z wizą w Meksyku.