Pozwolenie na pracę RPA

Najważniejsza rada dla osób zainteresowanych Republika Południowej Afryki w poszukiwaniu pracy jest, aby wziąć pod uwagę wszystkie różnice narodowe, jeśli chcesz, aby aplikacja należy traktować poważnie. Powinieneś być przygotowany do podjęcia RPA, jak to jest ze wszystkimi jego trudności, sprzeczności i wyzwań.

Poszukiwanie pracy w Republice Południowej Afryki wymagają więcej niż pozwolenie na pracę w RPA i tylko oczywiste RPA CV z RPA list motywacyjny pisanie i tłumaczenie - wymaga metodycznego przygotowania. Będziesz mieć do czynienia z problemami, które prawdopodobnie nie przekraczają umysł, kiedy zainteresowałeś się Praca w RPA.

Nie lekceważ wpływu, jaki może mieć pozwolenie na pracę w RPA na konsekwencje twojej przygody! Będziesz na przykład doświadczać nieznanych zasad i praktyk imigracyjnych, dziwnych procedur aplikacyjnych, dziwacznych trendów wyboru pracy i dziwnej kultury zarządzania.

Większość wizyt RPA są bezproblemowe, ale powinieneś zdawać sobie sprawę z ryzyka masowych ataków terrorystycznych, które mogą być skierowane przeciwko celom cywilnym, w tym miejsc odwiedzanych przez emigrantów i zagranicznych podróżnych, takich jak restauracje, hotele, kluby i sklepy. Powinieneś zachować wysoki poziom ostrożności w związku z przemocą w kraju, w którym pogarsza się stan bezpieczeństwa.
Wysoki poziom działalności przestępczej, a także demonstracje, protesty i okazjonalne nielegalne blokady drogowe nadal stanowią problem w całym kraju. W ostatnich latach władze Republiki Południowej Afryki przeprowadziły szereg dochodzeń i operacji przeciwko przestępstwom związanym z narkotykami i sieciom terrorystycznym.
Monitorować lokalne audycje informacyjne i komunikaty konsularnych. Upewnij się, że dokumenty podróży i wizy są aktualne, ważne i zabezpieczony w bezpiecznym miejscu. Wykonać kserokopię dokumentów podróży zamiast oryginałów. Utrzymać niski profil, zmieniać czasy i trasy podróży i zachować ostrożność podczas jazdy. Dokonywanie lokalne kontakty szybko i szukając wsparcia ze strony innych emigrantów znacznie zwiększyć komfort i bezpieczeństwo.

Zezwolenie na paszport i RPA

Goście RPA są zobowiązani do posiadania wizy w dniu przyjazdu i ważnych świadectw zdrowia międzynarodowych.

Paszport

Wszystkie narodowości muszą paszport ważny co najmniej 30 dni po planowanej dacie wyjazdu.

Paszport musi mieć co najmniej dwie puste strony dla stempla wjazdu. To nie może zawierać adnotację "strony" na plecach. Pasażerowie, którzy również potrzebują wizy musi mieć paszport z dwóch puste strony przeciwległej, po jednym dla wizy i jeden dla ich wejścia stempla. Każdy, kto próbuje wejść RPA bez wymaganych stron zostaną zwrócone do kraju pochodzenia.

Pozwolenie na pracę RPA

Główną kwestią przy rozpatrywaniu pozwoleń na pracę jest to, czy obywatel RPA / stały mieszkaniec RPA nie może wykonywać zadań związanych z zatrudnieniem. Pozwolenia na pracę w RPA wydawane są zatem obcokrajowcom tylko w przypadku, gdy obywatele Republiki Południowej Afryki posiadający odpowiednie umiejętności nie są dostępni do mianowania. Mimo to, w niektórych przypadkach międzynarodowe koncerny z oddziałami / spółkami powiązanymi w republice mogą od czasu do czasu zdecydować o przeniesieniu obecnego personelu z oddziału zagranicznego do oddziału w republice. Ponieważ pracownicy ci będą kluczowymi pracownikami, muszą ubiegać się o pozwolenia na pracę przeniesienia między przedsiębiorstwami, w których nie będą wymagane żadne dowody kroków podjętych w celu uzyskania usług obywatela Republiki Południowej Afryki / stałego rezydenta.

Pracodawca musi ubiegać się o zezwolenie na pracę w Republice Południowej Afryki z dowodem, że żaden obywatel RPA nie jest w stanie wykonać tej pracy. Zwykle pracownik zagraniczny otrzymuje pozwolenie na pracę ważne tylko dla jednego pracodawcy i jednego roku. Takie pozwolenie wymaga odnowienia każdego roku.

Cudzoziemiec może zmienić swój status tylko w Afryce Południowej. Oznacza to, że cudzoziemiec może zmienić jedynie z zezwolenia na pobyt czasowy na zezwolenie na pobyt stały w kraju, ponieważ status został określony jako czasowe lub stałe miejsce zamieszkania. Każdy cudzoziemiec, który w związku z tym chce wjechać do Republiki Południowej Afryki musi złożyć wniosek o odpowiednie zezwolenie na pobyt czasowy w przedstawicielstwie dyplomatycznym Republiki Południowej Afryki w swoim kraju pochodzenia.

Podróżni wjeżdżający RPA z krajów, gdzie żółta febra jest chorobą endemiczną są często wymagane, aby zaprezentować swoją żółtą Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) rekord szczepień lub innego dowodu zaszczepienia. Jeśli nie są w stanie to zrobić, muszą być zaszczepione na lotnisku, aby mieć możliwość wjazdu.

Skontaktuj się z Ambasadą Republiki Południowej Afryki w swoim kraju, aby uzyskać więcej informacji na temat pozwolenia na pracę w RPA

Inne informacje na temat zezwolenia na pracę w RPA

Aby odnieść sukces w Republika Południowej Afryki w poszukiwaniu pracy i zdobycie pracy, którą chcesz, musisz się przygotować RPA list motywacyjny i RPA CV które musisz e-mail natychmiast do potencjalnych pracodawców wybranych podczas poszukiwanie pracy w Republice Południowej Afryki.

Gdy otrzymasz zaproszenie do RPA rozmowa kwalifikacyjna, możesz ubiegać się o Wiza RPA i Pozwolenie na pracę RPA. Następnie przygotuj się do rozmowy kwalifikacyjnej i przyjrzyj się RPA dress code ponieważ sposób ubierania się jest jedną z najważniejszych cech w jest zatrudniony.

Sprawdź rozmowę o pracę do & nie i inne umiejętności poszukiwania pracy strony. Dowiedz się, dlaczego ludzie Nie zatrudniony na dostępnych miejsc pracy.

Ponadto, w sprawie międzynarodowego Informacje, poszukiwania pracy, wiza, pozwolenie na pracę, list motywacyjny, CV i CV, rozmowa o pracę i dress code strony znajdziesz wiele przydatnych wskazówek dla osób poszukujących pracy za granicą.

Powodzenia z pozwoleniem na pracę w RPA!