Amerykańska Visa

Metoda uzyskania amerykańskiej wizy może być trudna i długa. Z tego powodu ważne jest wcześniejsze uzyskanie właściwej i właściwej wizy, do której uprawniasz pracować w USA.

Wizy pobytowe są łatwe do uzyskania, jeśli może to być udowodnione, że ważne umiejętności i doświadczenie są niewystarczające w Ameryce.

Amerykańskie wymogi wizowe zależy od obywatelstwa osoby zagranicznej i jego zamierzonym czasie pobytu w Ameryce.

Praca w Ameryce brzmi jak przygoda dla niektórych ludzi. Niemniej jednak, szukając pracy w Ameryce pociąga za sobą więcej niż pisanie Amerykański CV z USA list motywacyjny w innym języku - to wymaga starannego przygotowania. Będziesz się problemy, które zapewne nawet nie przekraczają umysł, kiedy zainteresowałeś się USA wizy.

Pomyśl na przykład o niezwykłych zasad i praktyk w zakresie imigracji, procedur aplikacyjnych pracy i tendencji wyboru. W rezultacie, nie źle oceniają wpływ mogą one mieć na aftereffect swojej amerykańskiej przygody!

Większość odwiedziny USA są jednak bezproblemowi, ale powinniście być świadomi ryzyka masowych ataków terrorystycznych, które mogą być skierowane przeciwko celom cywilnym, w tym miejsc odwiedzanych przez emigrantów i zagranicznych podróżnych, takich jak restauracje, hotele, kluby i sklepy.
Musisz wykazać się wysokim stopniem świadomości bezpieczeństwa ze względu na bezpieczeństwo i bieżące napięcia polityczne.
W ostatnich latach władze USA przeprowadziły wiele operacji i aresztowań w wyniku dochodzeń w sprawie sieci terrorystycznych.
Monitoruj lokalne alarmy bezpieczeństwa, wiadomości i wiadomości konsularne. Upewnij się, że twoje dokumenty podróży i wizy są ważne i zabezpieczone w bezpiecznym miejscu. Należy wykonać kserokopię dokumentów podróży zamiast oryginałów. Utrzymuj niski profil, zmieniaj czasy i trasy podróży i zachowaj ostrożność podczas jazdy. Szybkie nawiązywanie lokalnych kontaktów i szukanie wsparcia od innych emigrantów znacznie poprawi komfort i bezpieczeństwo.

Paszport i wiza amerykańska

Paszport

Wszystkie narodowości muszą paszport ważny przez co najmniej sześć miesięcy od dnia, w którym posiadacz wchodzi do USA. Jednak dla obywateli włączone do Visa Waiver Program, paszporty musi być ważny przez co najmniej 90 dni od daty wjazdu.

Wszyscy podróżni wjeżdżający do USA w ramach Visa Waiver Program wymaga indywidualnych paszportów do odczytu maszynowego.

Amerykańska Visa

Nie posiadają paszportów do odczytu maszynowego podróżujący będą wymagać ważnej wizy wjazdowej amerykańskiej.

Do pracy w USA, potrzebują wizy. Proces uzyskiwania wizy może być trudne i czasochłonne.

Wszystkie wizy muszą być stosowane na co ambasady amerykańskiej w swoim kraju.

Jeśli pracujesz i mieszka w USA i nie mają wizy, jesteś za "nielegalnym imigrantem"! Dlatego możesz być zatrzymany i deportowany

Stany Zjednoczone wydaje mylące wachlarz wiz, które są ogólnie podzielić na imigranta (stałe miejsce zamieszkania) i nie-imigrantów (wizy na pobyt czasowy).

Wiza imigracyjna daje prawo do życia i pracy w Stanach Zjednoczonych na stałe i zakwalifikować się do amerykańskiego obywatelstwa po pięciu latach pobytu.

Wizę nieimigracyjną umożliwia indywidualne do wejścia i pozostania w Stanach Zjednoczonych tymczasowo (na przykład od sześciu miesięcy do pięciu lat) oraz do podjęcia pracy w niektórych przypadkach. Wiza ta jest powszechnie używany do turystyki, opieki medycznej, biznesu, pracy tymczasowej lub nauki.

Nigdzie nie są praktyki i procedury imigracyjne i żmudne bardziej skomplikowane, niż w Stanach Zjednoczonych

W końcu liczyć, nie było prawie 60 rodzaje tymczasowych wiz dla Stanów Zjednoczonych, oprócz kilku trasach do stałego pobytu lub "zielonej karty", jak jest powszechnie nazywany. Największą trudność z jakimi borykają się osoby, które chcą wejść do Stanów Zjednoczonych, który jest wiza powinni ubiegać. US prawo imigracyjne jest bardzo skomplikowane i czasami może być bardzo mylące. Będziesz musiał skorzystać z porady eksperta.

Więcej informacji na temat amerykańskich wiz, skontaktować się z ambasadą Stanów Zjednoczonych w swoim kraju

Inny amerykański Visa Information

Aby odnieść sukces w USA w poszukiwaniu pracy i uzyskanie pracy, którą chcesz, musisz przygotować USA list motywacyjny oraz Amerykański CV które musisz e-mail natychmiast do potencjalnych pracodawców wybranych podczas poszukiwanie pracy w USA.

Gdy otrzymasz zaproszenie do Amerykański rozmowa kwalifikacyjna, możesz ubiegać się o wizę amerykańską i Amerykański pozwolenie na pracę. Następnie przygotuj się na rozmowę o pracę i spójrz na USA ubiór ponieważ sposób ubierania się jest jedną z najważniejszych cech w Nie zatrudniony na dostępnych miejsc pracy.

Sprawdź rozmowę o pracę do & nie, wskazówki rozmowa kwalifikacyjna i inne umiejętności poszukiwania pracy stron.

Ponadto, w sprawie międzynarodowego Informacje, poszukiwania pracy, wiza, pozwolenie na pracę, list motywacyjny, CV i CV, rozmowa o pracę i dress code strony znajdziesz wiele przydatnych wskazówek dla osób poszukujących pracy za granicą.

Powodzenia z wizą amerykańską!